Gripa


Sredi oktobra predvidoma pričnemo s cepljenjem proti gripi. Za  cepljenje se bo potrebno vnaprej naročiti in se držati popolnoma istih pravil, kot za vse ostale obiske pri nas (glej Covid).

Za tiste, ki se želite LE  cepiti smo ponovno vključili možnost elektronskega naročanja.

Prosimo  vas, da pred vpisom na prosti termin izpolnite vprašalnik (pdf) in se, če boste odgovorili na katerokoli vprašanje z DA, ne naročate in pokličite v ambulanto ali pišite na e posvet na Gospodarju zdravja.

Ob naročanju na cepljenje bo možno le cepljenje, za obisk iz drugih razlogov se morate obvezno naročiti oz. javiti preko ene od utečenih komunikacijskih poti.

Cepljenje proti sezonski gripi je še posebej priporočljivo za vse osebe, ki imajo kronične bolezni obtočil, dihal, sečil, jeter, metabolne bolezni (sladkorna bolezen…), nekatere živčno-mišične in vezivne bolezni, maligna obolenja, nekatere bolezni krvi in krvotvornih organov, bolezni, ki slabijo imunski odziv ter tudi za sicer zdrave osebe nad  65 let. Cepljenje priporočamo tudi nosečnicam in osebam z izjemno povečano telesno težo (ITM ≥ 40).

Od letošnjega leta je cepljenje brezplačno za vse paciente. Cepimo le paciente, ki imajo osebnega zdravnika v naši ambulanti.

Več o cepljenje proti gripi si lahko preberete tukaj.