Cepljenje proti COVID-19


Po navodilih vlade, MZ in NIJZ zbiramo prijave za cepljenje proti COVID-19.  Več o tem na spletni strani https://www.nijz.si/sl/cepljenje-proti-covid-19-za-splosno-javnost

Vpis vam ne zagotavlja vrstnega reda cepljenja, saj bomo cepljenje  izvajali po navodilih MZ  in NIJZ ter upoštevali prioritete, ki jih določa vlada. Trenutno naj bi prejemali 10 doz cepiva na teden, ki je namenjeno starejšim nad 80 let, ki so pokretni in lahko sami pridejo v ambulanto.

Ko dobimo podatke o prejetem številu cepiva, bomo paciente klicali na vpisane številke ali poslali elektronsko pošto, zato vas prosimo, da redno spremljate klice, SMS-e in elektronsko pošto.  Vsekakor boste obvestilo dobili pravočasno, predvidoma v ponedeljek ali torek za cepljenje v sredo ali četrtek.

Za prijavo interesa za cepljene proti COVID-19 prosim izpolnite spodnji obrazec. Ob tem pazite, da vnesete pravilni datum rojstva. Pred oddajo obrazca morate dati soglasje za obdelavo podatkov v namene cepljenja  pri nas in pa v ZD Škofja Loka, saj trenutno cepljenje izvaja ZD Škofja Loka. Natisnite si tudi priloženi obrazec in ga prinesite s sabo na cepljenje.  

Prav tako s seboj na cepljenje prinesite tudi:
– osebni dokument
– zdravstveno kartico
– cepilno knjižico, če jo imate

Cepljenje trenutno odsvetujejo vsem, ki so v preteklosti doživeli hudo alergično reakcijo, sicer se lahko cepijo vsi, ki nimajo znakov akutne okužbe ali zadnje 2 dni niso bili v stiku z okuženo osebo. Trenutno velja, da se cepljenje pri tistih, ki so Covid že preboleli odloži za 6 mesecev, kar pa ne pomeni, da se zanj ne morete prijaviti, le cepljeni boste kasneje. Zato svetujemo da med opombe vpišete, kdaj ste Covid preboleli.

Hvala za zaupanje.