Cepljenje proti COVID-19


Cepljenje Covid-19 s povečanjem okužb, ki jih opažamo v  zadnjih dneh in prihajajočimi spremembami pravil okrog HAGT, postaja spet bolj aktualno.

Obveščamo vas, da še vedno cepimo v našem Zavodu in se za cepljenje lahko prijavite na naši spletni strani Prijava ZavodRR  in/ali na portalu zVEM.

Na cepljenje boste prišli v roku 1 tedna, cepimo pa s cepivom Pfizer.

Obveščamo vas, da se na spletni strani lahko prijavijo tudi osebe, ki niso naši pacienti in pa v skladu z navodili NIJZ tudi otroci, stari nad 12 let.

Po aplikaciji 2 doze cepiva pri nas dobite takoj tudi EU evropsko digitalno potrdilo, seveda pa si le-tega /in še marsikaj drugega koristnega/ lahko poiščete tudi na portalu zVEM. Zato vsekakor priporočamo prijavo na ta zdravstveni portal, saj lahko tam sledite tudi izdanim receptom, napotnicam, izvidom…

Več o cepljenju si lahko preberete tudi na spletni strani Cepimo se – Cepimo se.

Po navodilih stroke se lahko cepijo vsi, razen tisti, ki so v preteklosti doživeli alergijsko reakcijo na cepivo. Le-te se cepi pod nadzorom na Golniku. Cepljenje je varno tudi za nosečnice in doječe matere, prav tako za ženske, ki bi rade v bodoče zanosile. Za cepljenje otrok potrebujemo soglasje staršev.

Posodobljeno 7.8.2021