Cepljenje proti COVID-19


Po navodilih vlade, MZ in NIJZ zbiramo prijave za cepljenje proti COVID-19.  Več o tem na spletni strani Cepimo se – Cepimo se

Vpis vam ne zagotavlja vrstnega reda cepljenja, saj bomo cepljenje  izvajali po navodilih MZ  in NIJZ ter upoštevali prioritete, ki jih določa vlada. Objavljena je 5. verzija strategije  cepljenja, ki bo pričela veljati v prihodnjem tednu – priporočila za cepljenje proti COVID 19. Cepivo v skladu s prijavami in trenutno veljavno strategijo naročamo tedensko, moramo se pohvaliti, da smo cepili večino ljudi, starih nad 60 let, ki so se prijavili do vključno prvega tedna aprila.


Ko dobimo podatke o prejetem številu cepiva, bomo paciente klicali na vpisane številke ali poslali elektronsko pošto, zato vas prosimo, da redno spremljate klice, SMS-e in elektronsko pošto.  Vsekakor boste obvestilo dobili pravočasno, predvidoma v ponedeljek ali torek za cepljenje konec tedna.

Za prijavo interesa za cepljene proti COVID-19 prosim izpolnite obrazec na spletni strani. Ob tem pazite, da vnesete pravilni datum rojstva. Pred oddajo obrazca morate dati soglasje za obdelavo podatkov v namene cepljenja. S  seboj na cepljenje prinesite tudi:
– osebni dokument
– zdravstveno kartico
– cepilno knjižico, če jo imate

Cepljenje trenutno odsvetujejo vsem, ki so v preteklosti doživeli hudo alergično reakcijo, sicer se lahko cepijo vsi, ki nimajo znakov akutne okužbe ali zadnje 2 dni niso bili v stiku z okuženo osebo. Trenutno velja, da se cepljenje pri tistih, ki so Covid že preboleli odloži za 6 mesecev, kar pa ne pomeni, da se zanj ne morete prijaviti, le cepljeni boste kasneje. Zato svetujemo da med opombe vpišete, kdaj ste Covid preboleli.

Hvala za zaupanje.

PRIJAVA NA CEPLJENJE ZA COVID-19