E-sodelovanje


GOSPODAR ZDRAVJA – VARNA KOMUNIKACIJA Z ZDRAVNIKOM

Spoštovani uporabniki, ko nas kličete, vidite da so telefonske linije stalno zasedene. V želji, da bi vam olajšali  komunikacijo z nami,  smo pričeli uporabljati portal Gospodar zdravja, ki na varen način /v skladu z GDPR/  omogoča komunikacijo z nami in nudi različne funkcionalnosti.  Pred uporabo aplikacije morate opraviti registracijo in si pridobiti uporabniško ime in geslo. Več o tem si lahko preberete na spletni strani https://www.gospodar-zdravja.si/pogosta-vprasanja/.

KRATEK VIDEO Z NAVODILI ZA REGISTRACIJO

Ponovno smo vklopili možnost e naročanja za obisk zdravnika. Prosimo, da to možnost koristite le, če ne gre za obisk zaradi okužbe. V primeru vročine, kašlja ali drugih znakov okužbe prosim uporabite druge načine naročanja, da bo Vaš obisk varen tudi za druge.

Najbolj vsesplošno uporabna funkcionalnost je e-posvet, kjer lahko komunicirate z zdravnikom, kot ste sicer navajani na mailu. Tukaj lahko tudi pripnete svoje izvide, ki pa naj bodo v pdf formatu, saj raznih slikovnih formatov ne moremo ustrezno natisniti. Zdravnik vam bo tudi lahko vrnil  večino  željenih/naročenih dokumentov – napotnico, izpis za medicino dela, laboratorij….

Če naročate le recepte, ki jih sicer redno uporabljate in vam jih je zmanjkalo, lahko to napišete v rubriko e-recept.

Kadar rabite novo napotnico za  kontrolo in imamo mi na razpolago vaše dosedanje izvide, lahko to uredite preko rubrike e-napotnica. Napotnice za prvi pregled na ta način ne moremo izdati in je potreben pregled oz. e-posvet.

Rubrika e-bolniški list je namenjena za izdajo bolniškega lista za osebe, ki so daljši čas v bolniškem staležu in imajo stalež urejen z odločbo ZZZS. Za kratkotrajne staleže zaradi obiska specialista in morebitnega spremstva vedno rabimo potrdilo o opravljenem pregledu, ki ga dobite pri izvajalcu. V primeru spremstva potrebujemo tudi mnenje osebnega zdravnika spremljane osebe, da je upravičena do spremstva /izjema so otroci do 15 leta starosti/.